JENNY JANSSON
Grafisk formgivare och illustratör
För fyra år sedan satt jag på ett av Uppsalas fik. Kaffet hade svalnat (som det alltid gör) och jag satt och illustrerade. Det var ingenting ovanligt med det; personalen kände igen mig och jag beställde alltid samma sak (en kaffe och chokladboll; med kokos, tack) jag är en vanemänniska på så vis. 
Men, det var när jag satt där på fiket för fyra år sedan som jag insåg att jag lade mer tid på mina illustrationer än på högen av kurslitteratur som låg och väntade på studentrummet. Det tog mig ändå två år till och en hel lärarexamen innan jag vågade satsa på konsten. Men om jag vågade! Jag åkte direkt från examensceremonin i Uppsala till sagolika Sunne i Värmland, där gjorde jag intagningsproverna för grafisk formgivning på Brobygrafiska och sedan dess har jag illustrerat och druckit mer kaffe än jag tål räkna. 
Under mina praktikperioder har jag suttit på utvecklingsavdelningen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Där har jag illustrerat alltifrån konceptidéer för nya sagomiljöer till förslag på scenografi för Pippi Långstrump. 
Tror du att min stil passar din? Hör av dig, så kan vi prata om saken över en kopp kaffe och en chokladboll. (Kokos eller pärlsocker, det är upp till dig)